Atenska zračna luka uvodi prijavu izvan mjesta za putnike na krstarenju

Ove subote, 7. rujna, pokreće se novi sustav obrade putnika na krstarenjima kao suradnja između Međunarodne zračne luke Atena i luke Pirej.

Foto:Gettyimages

Postupak prijave će se obaviti izvan zračne luke

Bit sustava je da će se postupak prijave za te putnike obaviti izvan zračne luke, čime će im se uštedjeti nepotrebna čekanja i dati im mogućnost da više uživaju u svom odmoru.

Nova usluga između zračne luke Atena i terminala za krstarenja Pirej također računa na suradnju pružatelja zemaljskih usluga Skyserv i Swissport Grčka. To je partnerstvo bitno jer se radi o rukovanju prijevozom i prtljagom putnika na kruzeru.

Prema sustavu “prijave izvan zračne luke”, putnici na krstarenju koji stižu u Atenu bit će prebačeni izravno do svog broda za krstarenje, a Skyserv i Swissport Grčka će zasebno upravljati njihovom prtljagom. Prtljaga će se transportirati kamionima do stajališta zračne luke radi izravnog ukrcaja u zrakoplov.

Više vremena za istraživanje Atene

Prijava izvan zračne luke pruža još više pogodnosti putnicima na krstarenju koji polaze iz Atene na kraju svog krstarenja. Ti će putnici svoje ukrcajne karte dobiti već na kruzeru prilikom iskrcaja.

Slično tome, njihova će se prtljaga odvojeno odnijeti u zračnu luku. Tamo će proći sigurnosnu rendgensku provjeru prije ukrcaja u zrakoplov.

Što se tiče stvarnih putnika, oni će uživati ​​u više slobodnog vremena (zahvaljujući novom postupku), koje će se iskoristiti za kratke ture unutar Atike, uključujući posjete središtu Atene.

Prema najnovijim podacima, najprometnija luka u Grčkoj (Pirej) zabilježila je povijesni rekord 2023. za ukupan broj putnika na kruzerima, opsluživši približno 1,5 milijuna, u usporedbi s 880 000 2022., javlja TheMayor.

Share this: