Na Kvarneru lipanjski rezultati gotovo kao i lipanj 2019.

U Primorsko-goranskoj županiji u prvoj polovici godine u komercijalnom turističkom smještaju ostvareno je sedam posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. te šest posto više u odnosu na isto razdoblje lani, priopćeno je iz Turističke zajednice Kvarnera.

Foto:Gettyimages

Lipanj gotovo na razini 2019.

U prva dva tjedna lipnja nastavili su se dobri rezultati te je u prvom tjednu ostvareno 69 posto, a u drugom tjednu 15 posto više noćenja u usporedbi s istim razdobljima 2019.

U trećem tjednu lipnja ostvareno je manje noćenja s obzirom na to da je blagdan Tijelova i 2019. i 2022. godine padao kasnije, napominju iz TZ-a Kvarnera te dodaju da je lipanj gotovo na razini 2019. godine.

Gosti s najvažnijeg, njemačkog tržišta ostvarili su 12 posto više noćenja u prvih šest mjeseci.

Iz TZ-a Kvarnera ističu da su u prvoj polovici godine na Kvarneru, ako se komercijalnom smještaju pribroje noćenja ostvarena u nekomercijalnom smještaju, ostvarena gotovo 4.5 milijuna noćenja.

Najviše na Krku

Od siječnja do lipnja najviše noćenja ostvareno je na otoku Krku (1.5 milijuna noćenja ili tri posto više nego 2022.), zatim na Cresu i Lošinju, opatijskoj i crikveničko-vinodolskoj rivijeri te na Rabu i u tzv. riječkom prstenu. U Gorskom kotaru bilo je 55 tisuća noćenja ili 17 posto više nego lani.

Najviše je turista iz Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije, Mađarske, Poljske i Češke, a najviše, 38 posto noćenja, ostvarili su u obiteljskom smještaju, potom u hotelima i kampovima.(Hina)

Share this: